Kycklingleverpaté

Kycklingleverpaté

Av: / Foto: Erik Karlsson
90 min
12 bitar
Nytt och lite lyxigt inslag på julbordet. Servera med färdig cumberlandsås. Garanterat uppskattat!
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 600 g blandfärs
    3. 450 g kycklinglever
    4. 1 st gul lök
    5. 2 dl vispgrädde
    6. 2 msk maizena majsstärkelse
    7. 2 st ägg
    8. 1½ tsk salt
    9. 2 krm malen vitpeppar
    10. ½ msk grovstött rosépeppar
    11. 1 tsk stött timjan
  1. Servering

    1. cumberlandsås
    2. kaprisbär
    3. mango
    4. röd paprika

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär löken i tunna klyftor. Putsa kycklinglevern. Mät i en matberedare upp grädde, majsstärkelse, ägg, salt och peppar. Lägg i lever och lök, kör på högsta hastighet en kort stund tills allt är finfördelat. Tillsätt färsen och resten av kryddorna, låt maskinen hastigt arbeta samman till en slät massa.

    2. 2.

      Klä en 2-liters brödform med bakpapper, vik hörnen inåt så att det blir en jämn form. Häll i smeten. Slå formen i köksbänken ett par gånger så att ev luftbubblor i smeten försvinner. Jämna till ytan. Klipp till en bit bakpapper som passar att lägga ovanpå smeten.

    3. 3.

      Grädda patén mitt i ugnen tills den har stelnat helt, ca 50 min. Låt kallna i formen. Förvara patén kallt och skär den i centimetertjocka skivor inför servering.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?