Kycklingleverpaté

Kycklingleverpaté

Av: / Foto: Christina Uhlin
120 min
5 personer
Kycklingleverpaté på rågbröd.
Fler recept på:
Jul, Advent, Nötter, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kycklinglever
    2. 150 g smör
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 1 dl rött vin
    5. 1 msk socker
    6. 1 lagerblad
    7. 1 knivsudd torkad timjan
    8. 1 tsk salt
    9. malen vitpeppar
    10. 1/2 dl rostade pinjenötter
  1. Servering

    1. rågbröd
    2. cornichoner
    3. körsbärssylt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100 °C.

    2. 2.

      Rensa kycklinglevern från hinnor och senor. Lägg den i en matberedare med knivar.

    3. 3.

      Smält smöret på låg värme. Ta från plattan och låt svalna till rumstemperatur.

    4. 4.

      Skiva vitlöken. Koka ihop vin, socker, vitlöken, lagerblad och timjan i en liten kastrull tills 2 msk vätska återstår. Sila ner vinet i matberedaren och krydda med salt och vitpeppar. Kör kycklinglevern till en slät smet i matberedaren.

    5. 5.

      Sätt igång matberedaren och tillsätt det rumsvarma smälta smöret lite i taget. Ta inte med bottensatsen.

    6. 6.

      Klä en liten brödform med hög kant, 25x8 cm, med plastfolie. Du kan även använda portionsformar.

    7. 7.

      Häll hälften av smeten i formen och strö över pinjenötter. Häll på resten av smeten.

    8. 8.

      Baka i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter. Lite kortare tid om du har portionsformar. Låt svalna i kyl och servera på små bitar av rågbröd med cornichoner och en klick körsbärssylt.

Fler recept på:
Jul, Advent, Nötter, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?