Kycklinglevermousse

Kycklinglevermousse

Av: / Foto: Christina Sundien
20 min
20 stycken
Skapa succé på drinkbjudningen genom att bjuda på dessa kalasgoda snittar med smakrik kycklinglevermousse och madeiramarinerade aprikoser.
Fler recept på:
Bröllop, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 200 g kycklinglever
    2. 1/2 st gul lök (finhackad)
    3. 75 g champinjoner (hackade)
    4. 1 st lagerblad
    5. 1 msk madeira eller konjak
    6. 75 g smör (rumstempererat + extra
    7. till stekning)
    8. 1/2 dl vispgrädde
    9. salt och peppar
  1. Madeiramarinerade aprikoser

    1. 1 dl torkade aprikoser
    2. 1/2 dl madeiravin
  2. Servering

    1. 20 st crostini
    2. pumpafrön (hackade)
    3. körvel (hackad)

Gör så här

    1. 1.

      Skär aprikoserna i fina skivor, lägg dem i en liten glasburk eller liknande och häll över 1/2 dl madeira. Ställ svalt i några timmar upp till ett dygn.

    2. 2.

      Skär levern i mindre bitar, skär bort eventuella senor.

    3. 3.

      Stek löken i lite smör tillsammans med svampen och lagerblad på låg värme i några minuter.

    4. 4.

      Lägg i levern och stek tills den är lätt rosa i mitten, häll över 1 msk madeira och låt koka i en minut.

    5. 5.

      Ta av från värmen och lägg i en bunke, mixa till en kräm. Tillsätt 75 g smör klickvis samtidigt som du mixar till en slät kräm.

    6. 6.

      Avsluta med att mixa ner grädden och smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Häll över smeten i glasburkar och låt stelna i kylen.

    8. 8.

      Bred lite mousse på varje crostini, toppa med pumpafrön, aprikoserna och en liten kvist körvel.

Tips från kocken

Vill du göra det extra billigt kan du utesluta både pumpafrön och körvel. Moussen håller i 4–5 dagar och den går bra att frysa.
Fler recept på:
Bröllop, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?