Kycklinglårfilé/filé i spenat o citron

Kycklinglårfilé/filé i spenat o citron

Av:
40 min
4 portioner
Använt ett recept som grund men anpassat efter vad vi hade. https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/recept/kycklingfile-i-spenat-2227/
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfilé
    2. 3-5 st schalottenlök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 pkt bladspenat (250g)
    5. 2 dl matlagningsgrädde
    6. 2 dl hönsbuljong
    7. 0,5-1 tsk salt
    8. 1 krm svartpeppar
    9. olivolja
    10. 1 st citron (saft+zezt)

Gör så här

    1. 1.

      Bryn filéerna vackert bruna på båda sidor i olja. Ta upp dem ur stekpannan.

    2. 2.

      Fortsätt med att steka lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.

    3. 3.

      Tillsätt pressad citron och den urkramade spenaten och rör om. Häll i grädde och buljong.

    4. 4.

      Lägg i kyckling och citronskal och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Sjud tills kycklingen är klar, ca 15-20 minuter. Tiden beror på filéns storlek. Servera med ris, couscous eller pasta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?