Kycklinglårfilé med broccoli

Kycklinglårfilé med broccoli

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g broccoli
    2. ½ purjolök
    3. 700 g kycklinglårfiléer, gärna med skinn
    4. 150 g smör, till stekning och servering
    5. 1 klyfta vitlök
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj, torka och ansa broccoli och purjolök. Skär broccolin, inklusive stocken, i mindre bitar. Strimla purjon grovt.

    2. 2.

      Bryn kycklinglårfiléerna i smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra ordentligt. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 72˚C.

    3. 3.

      Stek grönsakerna på medelhög värme i samma stekpanna som kycklingen med en extra klick smör. Tillsätt vitlök, salt och peppar.

    4. 4.

      Servera kyckling och grönsaker med en extra klick smör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?