Kycklingknyten & ugnsrostade höstgrönsaker

Kycklingknyten & ugnsrostade höstgrönsaker

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
100 min
4 port
Härliga kycklingknyten ädelost och bacon som serveras med ugnsrostade höstgrönsaker.
Fler recept på:
Morot, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 500 g kycklinglårfilé
    3. 2 tsk kinesisk soja
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 125 g ädelost
    7. 140 g bacon
  1. Höstgrönsaker

    1. 800 g potatis
    2. 2 st paprikor
    3. 2 st palsternackor
    4. 2 st morötter
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm grovmalen svartpeppar
    7. 2 msk olja
    8. mâchesallad
  2. Gräddsås

    1. 3 dl grädde
    2. 3 dl vatten
    3. 2 msk konc kalvfond
    4. 3 msk vetemjöl
    5. 1/2 msk kinesisk soja
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär en skåra i filéerna, pensla med soja. Salta och peppra. Fyll fickan med ost och rulla baconskivor runt. Lägg knytena på ett ugnsfat och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 30 min.

    2. 2.

      Grönsaker: Skala och dela potatis, paprika, palsternacka och morot i bitar. Lägg dem på ett ugnsfat, salta, peppra och droppa över olja. Stek i ugn ca 40 min tills de är mjuka.

    3. 3.

      Blanda grönsakerna med salladen.

    4. 4.

      Gräddsås: Blanda grädde, vatten, fond, mjöl och soja i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sjud såsen 3 min. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera kycklingen med grönsakerna och såsen.

Fler recept på:
Morot, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?