Kycklingklubbor med linser

Kycklingklubbor med linser

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 port
Fler recept på:
Blomkål, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 8 st kycklingklubbor
    2. 1 msk olja
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm peppar
    5. 1 tsk garam masala
    6. 3 dl röda linser
    7. 1 tärning hönsbuljong
    8. 6 dl vatten
  1. Blomkålswok:

    1. 1 litet blomkålshuvud
    2. 2 msk olja
    3. 2 tsk curry
    4. 1 tsk salt
  2. Sås:

    1. 2 dl turkisk yoghurt
    2. 1 tsk torkad mynta
    3. 1 krm salt
  3. Sallad:

    1. 1 st gul paprika
    2. 1 st rödlök
    3. 3 st tomater i klyftor
    4. 40 g babyspenat

Gör så här

    1. 1.

      Pensla klubborna med olja och strö över salt, peppar och garam masala. Stek i 225 grader, ca 30–35 min tills köttet är genomstekt och släpper från benet.

    2. 2.

      Strimla lök och paprika. Klyfta tomaterna. Blanda ingredienser till salladen.

    3. 3.

      Blanda såsen. Koka linserna 12 min i hönsbuljong. Dela blomkålen i små bitar och woka i olja och curry. Salta.

    4. 4.

      Servera kycklingen med linser, blomkål, sallad och mintsås.

Fler recept på:
Blomkål, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?