Kycklingklubbor med honungs- och balsamicovinäger

Kycklingklubbor med honungs- och balsamicovinäger

60 min
4 personer
Marinerade kycklingklubbor serverat med tomat och mozzarellasallad.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 8–10 kycklingklubbor
  1. Marinad:

    1. 3 vitlöksklyftor
    2. 3 timjankvistar (repade blad)
    3. 1/2 dl olivolja
    4. 1 dl balsamicovinäger
    5. 1/2 dl flytande honung
    6. salt och svartpeppar
  2. Tomat- och mozarellasallad

    1. 4 tomater
    2. 2 mozzarellabollar (125 g/st)
    3. 1 kruka basilika
    4. olivolja
    5. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Bryn klubborna i lite olivolja så de får en fin färg. Ställ sedan in dem i ugnen på 75° i cirka 25 minuter.

    2. 2.

      Gör marinaden under tiden: Skala vitlöken och fräs med timjan i olivolja. Tillsätt resten av ingredienser till marinaden. Låt puttra på låg värme i cirka 10 minuter så alla smaker blandas. Häll sedan den varma marinaden på klubborna och låt dem stekas i ugnen i ytterligare 10 minuter.

    3. 3.

      Gör salladen under tiden: Skiva tomater och mozzarella. Varva sen på ett fat och lägg på några basilikablad. Ringla över lite olivolja och toppa med salt och svartpeppar.

    4. 4.

      När kycklingen är klar, servera den med salladen och ett gott bröd att doppa i den goda såsen som blir av marinaden.

Tips från kocken

Självklart går det också bra att använda kycklingfilé
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?