Kycklingkebab med pitabröd

Kycklingkebab med pitabröd

Av:
25 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kycklinglår
  1. Marinad

    1. 2 tsk spiskummin
    2. 2 tsk paprikapulver
    3. 1 msk sambal oelek
    4. 1 klyfta vitlök
    5. 1 msk olivolja
    6. salt
    7. svartpeppar
  2. Vit kebabsås

    1. 2 dl yoghurt
    2. 1 dl majonäs
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 1 krm cayennepeppar
    5. salt
  3. Röd kebabsås

    1. 1,5 dl ajvar relish, mild
    2. 1 dl tomatpuré
    3. 0,5 dl rapsolja
    4. 2 msk sambal oelek
    5. salt
    6. svartpeppar
  4. Tillbehör

    1. pitebröd
    2. gurka
    3. rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Blanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.

    2. 2.

      Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.

    3. 3.

      Vit kebabsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

    4. 4.

      Röd kebabsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Värm pitabröden (gärna på gallret i ugnen). Skiva gurka och rödlök. Sätt ihop allt och servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?