Kycklinggryta med vitt vin och bönor

Kycklinggryta med vitt vin och bönor

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kyckling (1.5–2 kg)
    2. 1 Gul lök
    3. 3 Vitlöksklyftor
    4. 2 st Italienska torkade chili
    5. 3 msk Tomatpuré
    6. 4 Kvisttomater (eller motsvarande vikt med körsbärs/plommontomater)
    7. 1 knippe Salladslök
    8. Kycklingfomd
    9. 5 dl Vitt vin
    10. 500 g Skogschampinjoner (helst små)
    11. 1 burk Svarta bönor
    12. 1 burk Cannellinibönor
    13. 1 knippe Färsk timjan och rosmarin
    14. 3 Lagerblad
    15. 1 pkt Tärnad bacon

Gör så här

    1. 1.

      Skolla tomaterna och kyl av i isbad och skala dem.

    2. 2.

      Bryn finhackad lök, vitlök och chili i olivolja

    3. 3.

      Tillsätt tomatpuré och tomaterna och mosa under uppvärmning.

    4. 4.

      Tillsätt vin, kycklingfond, lagerblad och örtknippet. Koka upp och låt sjuda under lock på svag värme i 1-2 h.

    5. 5.

      Stek baconen sakta och torka på papper.

    6. 6.

      Ansa och skär svamparna i halvor. Fräs i pannan och tillsätt smör. Salta och peppra.

    7. 7.

      Avlägsna skinnet från kycklingen (kan sprödstekas i ugnen som tillbehör). Dela kycklingen i bitar.

    8. 8.

      Salta, peppra och pudra med vetemjöl. Bryn kycklingen i olivolja och smör.

    9. 9.

      Tillsätt kycklingen till grytan och låt puttra under lock i 30 min.

    10. 10.

      Skölj bönorna i vatten

    11. 11.

      Tillsätt bönor, svamp och bacon till grytan och låt koka i 5 min.

    12. 12.

      Servera med ris eller bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?