Kycklinggryta med tomat och avokado

Kycklinggryta med tomat och avokado

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
4 stycken
Recept på kycklinggryta med tomat och basilika.
Fler recept på:
Grytor, Sallad, Avokado, Basilika, Citron, Potatis, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer, 500 g
    2. 1 msk soja
    3. 1 msk smör
    4. 1 st pressad vitlöksklyfta
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm vitpeppar
    7. 3 dl köttbuljong
    8. (fond + vatten)
    9. 1 msk pressad citronsaft
    10. 1 dl grädde eller crème fraiche
    11. 1 dl mjölk + 2 msk vetemjöl
    12. 10 st soltorkade tomater
    13. 100 g körsbärstomater
    14. 1 dl färska basilikablad
  1. Garnering

    1. färsk basilika
    2. 100 g avokado i bitar

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingfiléerna strimlor, blanda dem med soja.

    2. 2.

      Stek bitarna i omgångar i en stekpanna. Pressa över vitlök, salta och peppra, lägg dem på en tallrik.

    3. 3.

      Häll sky, citron och grädde i en gryta. Koka upp. Blanda mjölk och mjöl, rör ner det i såsen. Koka upp och lägg ner köttet, sjud grytan 5 min.

    4. 4.

      4. Strimla soltorkade tomater, blanda ner dem, delade färska tomater och hackad basilika i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Strö gärna basilikablad och avokadobitar över grytan. Servera med ugnsstekt färskpotatis och morötter samt sparris med rostade pinjenötter och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?