Kycklinggryta med kantareller och grönpeppar

Kycklinggryta med kantareller och grönpeppar

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Smaskig kycklinggryta med kantareller och grönpeppar.
Fler recept på:
Budgetmat, Grytor, Potatis, Svamp, Tomater, Kantareller
Annons

Ingredienser

    1. 4 st strimlade kycklingfiléer
    2. 1 msk soja
    3. 1 st gul lök
    4. 200 g kantareller eller champinjoner
    5. 1 msk smör
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm vitpeppar
    8. 3 dl vatten
    9. 2 msk kalvfond
    10. 2 dl grädde
    11. 2 msk vetemjöl
    12. 1 msk grönpeppar
    13. 1 dl hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Blanda kycklingkött och soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen.

    2. 2.

      Stek kycklingköttet, löken och svampen i smör i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över det i en gryta.

    3. 3.

      Häll över vatten och fond och låt grytan sjuda i 7–8 min.

    4. 4.

      Tillsätt grädde blandad med vetemjöl och rör ner det och grönpeppar i grytan. Sjud 5 min. Blanda ner persilja.

    5. 5.

      Servera med kokt potatis, tomater och gröna bönor med hackad rödlök.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red grytan med majsstärkelse. Laktosintolerans: Välj laktosfri matgrädde. Kolla ingredienserna i kalvfonden.
Är innehållet i detta recept olämpligt?