Linda en baconskiva runt varje kycklinglårfilé och fäst den med en tandpetare. Skala steklökarna och jordärtskockorna. Skär jordärtskockorna i tunna skivor.
Fräs lök, jordärtskockor och pressade vitlöksklyftor i margarin eller smör i en stekpanna. Fräs lite i taget och lägg över det i en gryta allteftersom. Stek kycklinglårfiléerna så att de får färg. Salta och peppra och lägg kycklingen åt sidan.
Vispa ur stekpannan med vattnet och häll skyn över grönsakerna i grytan. Rör ner portvinet och låt grytan koka under lock i 10 minuter. Tillsätt kycklinglårfiléerna i grytan och koka i ytterligare 10–15 minuter. Smaka av med salt och strö på finhackad bladpersilja.
Skala potatis och rotselleri, dela potatisen en gång och skär rotsellerin i bitar. Koka potatis och rotselleri i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt margarin eller smör, vispgrädde, salt och peppar. Kör till mos med hjälp av en elvisp. Servera kycklinggrytan med sellerimos och kokta morötter.