Kycklinggryta med honung, kanel och tranbärsris

Kycklinggryta med honung, kanel och tranbärsris

Av: / Foto: Kent Jardhammar
465 min
6 portioner
Smarrig kycklinggryta.
Fler recept på:
Grytor, Budgetmat
Annons

Ingredienser

  1. Kycklinggryta

    1. 1 kg kycklingfilé
    2. 1 st hackad gul lök
    3. 2 msk smör
    4. 2 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 1 st apelsin, både skal och saft
    7. 1 st kanelstång
    8. 1 msk soja
    9. 2 msk flytande honung
    10. 100 g hela aprikoser
    11. 1 st pressad vitlöksklyfta
    12. 3 dl sky och vatten
    13. 1 dl grädde
    14. 2 1/2 msk vetemjöl
  2. Tranbärsris

    1. 6 dl vatten
    2. 3 dl långkornigt ris & vildris
    3. 100 g torkade tranbär
  3. Julig bärsallad

    1. 3 st apelsiner
    2. 1 st rödlök
    3. 100 g salladsmix
    4. 200 g färdig bärblandning frysta gojibär, blåbär, havtorn, björnbär och röda vinbär, eller efter egen önskan
  4. Salladsdressing

    1. 3 msk olja
    2. 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingen i bitar. Bryn den och löken i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Salta och peppra. Skölj ur pannan mellan stekningarna och spara skyn.

    2. 2.

      Tvätta apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Häll det i grytan. Tillsätt kanel, soja, honung, aprikoser, vitlök och sky. Rör om och låt grytan koka 15 minuter.

    3. 3.

      Blanda grädden med mjölet, rör ner det i grytan. Sjud den 5 minuter.

    4. 4.

      Tranbärsris: Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Blanda ner tranbär.

    5. 5.

      Julig bärsallad: Skär apelsinerna i klyftor, fria från hinnor och kärnor. Skiva löken i tunna ringar. Blanda salladen. Blanda dressingen och häll den över salladen.

    6. 6.

      Servera kycklinggrytan med tranbärsriset och bärsalladen.

Fler recept på:
Grytor, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?