Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill

Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill

Av: / Foto: Jennie Benjaminsson
40 min
2 personer
Den här läckra grytan har fått smak av fänkål och härlig dill! Servera gärna potatis till, men ris eller bulgur går också fint.
Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kycklingfiléer
    2. 1/2 st fänkål
    3. 1 st röd paprika
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1 dl sockerärter
    6. 2 tsk olivolja
    7. 1 dl vitt vin
    8. 2 dl matlagningsgrädde
    9. 1 msk koncentrerad kycklingfond
    10. 2 dl babyspenat
    11. 1/2 dl finhackad dill
    12. salt och peppar
    13. kokt potatis (till servering)

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj alla grönsaker. Strimla fänkålen och paprikan. Finhacka vitlöken.

    2. 2.

      Bryn kyckling, fänkål, paprika, vitlök och sockerärter i olivolja. Tillsätt vinet, grädden och fonden. Låt grytan sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, cirka 10 minuter.

    3. 3.

      Vänd i babyspenaten och dillen, smaka av med salt och peppar. Servera kokt potatis till.

Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?