Kycklinggryta med bacon och kantareller

Kycklinggryta med bacon och kantareller

Av: / Foto: hemmets.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 1 tsk salt
    3. 1 krm svartpeppar
    4. 2 dl vatten
    5. 3 msk konc kycklingfond
    6. 2 dl vispgrädde
    7. 1 1/2 msk soja
    8. 200 g kantareller
    9. 140 g tärnat bacon
    10. 1 st äpple
    11. 2 msk finhackad färsk persilja el oregano
    12. smör till stekning
  1. Servering

    1. 200 g 200 g kantareller
    2. kryddgrönt
    3. ugnsrostade rotfrukter

Gör så här

    1. 1.

      Putsa kycklingen och dela filéerna i bitar. Salta och peppra. Bryn kycklingbitarna runt om i smör i stekpanna tills de får fin färg. Lägg sedan över bitarna i en gryta.

    2. 2.

      Häll över vatten, fond, grädde och soja. Låt grytan koka i ca 20 min. Ansa kantarellerna och dela ev i mindre bitar.

    3. 3.

      Stek kantarellerna i smör i stekpanna. Ta upp kantarellerna. Stek baconet knaprigt i stekpannan.

    4. 4.

      Kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner kantareller, bacon och äpple i grytan och koka vidare i ca 10 min. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt örter.

    5. 5.

      Garnering: Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Strö dem och finhackade örter över grytan. Servera med rostade rotfrukter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?