Kycklinggryta ála Pouya

Kycklinggryta ála Pouya

Av:
45 min
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kyckling
    2. 0.5 dl Olivolja
    3. 1-3 Gul lök
    4. 1-3 tsk Gurkmeja
    5. Timjan
    6. Svarta bönor
    7. Kidney bönor
    8. grön paprika

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta kycklingen

    2. 2.

      Skär upp i storlekar du gillar

    3. 3.

      TA fram kastrullen och häll i lite olivolja/kokosolja

    4. 4.

      Häll i ca 1-3 gullök (beroende på kycklingmängd). Fräs tills de blir mjuka och lite gyllenbruna. gyllenbruna (Rör inte om för mycket, för ju mer du rör om desto sötare blir löken och det vill du inte) Medan du fräser ska du haft i gurkmeja. Vill du ha styrka ska du ha fräst chilifrön samtidigt för att det inte ska bli för starkt.

    5. 5.

      Häll i kycklingen och stek på hög värme (hög värme för att kycklingen inte ska tappa all vätska och bli torr). SE upp så du inte bränner lök och kyckling.

    6. 6.

      Börja krydda med valfria kryddor. Paprikapulver, svartpeppar/cayenne/spiskummin/curry/tomatpuré etc. Timjan går alltid bra med kyckling, så massor av det.

    7. 7.

      Ha i kidneybönorna, svarta bönorna - som du sköljt under vatten, grön paprika och rör om

    8. 8.

      Häll i lite vatten och lägg på lock sen så det tillagas. Vill du ha mer såsighet kan du ha i en kartong passerade tomater.

Är innehållet i detta recept olämpligt?