Kycklinggryta

Kycklinggryta

Av:
60 min
4 port
Servera med blomkålsris och garnera med färsk persilja eller andra örter. Gåra bra att frysa in.
Annons

Ingredienser

    1. 8 stora kycklinglår
    2. 2 msk smör
    3. 2 gula lökar
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 150 g champinjoner
    6. 150 g portobellosvamp
    7. 220 g fikon (torkade)
    8. 2 lagerblad
    9. 1 tsk svartpeppar (hel)
    10. salt
    11. 5 dl kycklingfond (varm)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180°C.

    2. 2.

      Skala och skiva lök och vitlök. Skär svampen i mindre bitar.

    3. 3.

      Dela kycklinglåren och stek dem gyllenbruna på ena sidan i smör i en ugnsfast gryta på medelvärme i ca 4 min.

    4. 4.

      Tillsätt lök, vitlök och kryddor och fräs i ytterligare någon minut.

    5. 5.

      Vänd kycklingen och tillsätt svampen. Låt fräsa i ytterligare 2 min.

    6. 6.

      Tillsätt kycklingfond.

    7. 7.

      Sätt lock på grytan och ställ ugnen i 30-40 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?