Kycklinggratäng med bacon

Kycklinggratäng med bacon

Av: / Foto: Ulf Svensson
45 min
4 port
Linda in kycklingfiléerna i bacon så blir de riktigt saftiga. Gratinera med härlig sås!
Fler recept på:
Gratäng, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 4 st kycklingfiléer, ca 500 g
    3. 2 msk smör
    4. 1 tsk kinesisk soja
    5. 125 g bacon
    6. 4–8 st gröna sparrisar
    7. 3 msk riven ost
  1. Sås

    1. 3 dl sky + vatten
    2. 2 msk kalvfond
    3. 2 dl grädde
    4. 3 msk vetemjöl
    5. 1 msk tomatpuré
    6. 1 tsk paprikapulver
    7. 1 krm cayennepeppar
    8. 1 tsk dragon

Gör så här

    1. 1.

      Bryn filéerna i smör. Salta och peppra runtom. Skölj ur pannan med vatten och ta till vara skyn till såsen. Pensla filéerna med soja och rulla en baconskiva runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Sås: Blanda sky, fond, grädde och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några min. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, peppar och dragon. Häll såsen över kycklingen. Skär sparrisstänglarna i småbitar, men spara knopparna och en bit till. Strö småbitarna i såsen och lägg sparrisknopparna mellan kycklingfiléerna.

    3. 3.

      Strö på osten och sätt in formen i ugnen. Gratinera ca 10 min eller tills innertemperaturen på filéerna är 68–70°.

    4. 4.

      Servera kycklinggratängen med kokt ris blandat med persilja och en krispig sallad.

Fler recept på:
Gratäng, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?