Kycklingfilé som piccata

Kycklingfilé som piccata

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 kycklingfiléer
    2. ca 1 dl matlagningsmjöl
    3. 2 ägg
    4. ca 2 dl finriven ost
    5. salt, peppar
  1. Sås

    1. 1 burk krossade tomater
    2. 1 hackad gul lök
    3. 1 msk olja
    4. 2 msk mango chutney
    5. salt, peppar
  2. Ris

    1. 2,5 dl risgryn
    2. 1/2 kuvert saffran
    3. 5 dl grönsaksbuljong

Gör så här

    1. 1.

      Lägg filéerna, en i taget, mellan plastfolie och banka dem tunna och platta med en kastrull. Vänd dem sedan först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i riven ost. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i matfett. Salta och peppra

    2. 2.

      Till såsen kokas tomatkross, gul lök och olja ihop i en kastrull utan lock i ca 15 min. Smaka av med mango chutney, salta och peppra

    3. 3.

      Koka riset som vanligt i buljong och saffran och servera ris och kyckling med en grönsallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?