Kycklingfilé med dragonsås

Kycklingfilé med dragonsås

Av:
Kycklingfiléer Vitlöksklyftor Timjan Smör Delikatess Potatis Mjölk Grädde Kycklingbuljong Soja Torkad dragon Vinbärsgelé Salt Peppar
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      He ugnen på 225 grader. Lägg potatisarna i en ugnsform och he över raps olja. Salta mycket och peppra lite. He över färsk timjan och krossa några vitlöksklyftor och bred över. Låt vara i ugnen i 40 minuter. Rör om ibland.

    2. 2.

      Stek kycklingen i mycket smör på hög värme. Krossa vitlöksklyftor och skär färsk timjan. Låt steka med kycklingen.

    3. 3.

      Låt kyckling stekas klart på lägre värme. Ta åt sidan och skär upp efter en stund.

    4. 4.

      Slå upp några deciliter mjölk och grädde. Ha i kycklingbuljong och soja. Ha i mycket torkad dragon och låt koka upp.

    5. 5.

      Ha i en matsked vinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Servera kycklingen och dragonsås med potatisen, vinbärsgelé och en härlig sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?