Kycklingfilé med dragonsås

Kycklingfilé med dragonsås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 500 gram Kyckling, gärna majskyckling
    2. 2 msk Vetemjöl
    3. 2 msk Smör, att steka i
    4. 2 st Schalottenlökar
    5. 2 st Vitlöksklyftor
    6. 4 dl Vispgrädde
    7. 1 st Fond du chef chicken
    8. 2 tsk Dragon, torkad

Gör så här

    1. 1.

      Vänd kycklingfilén i mjölet och stek i smöret, krydda med salt och peppar, ta upp och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Skala och hacka schalottenlöken och pressa vitlök, låt den mjukna i lite matfett, tillsätt dragon, kycklingbuljong och vispgrädde, smaka av med salt och peppar.  Skär kycklingen i skivor och lägg ner i såsen, låt sakta puttra 10 minuter. Klipp över färsk krasse.

    3. 3.

      Servera med ris och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?