Kycklingfilé med ädelostsås

Kycklingfilé med ädelostsås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Kycklingfilé blir extra spännande med ädelostsås och granatäpple. Otroligt gott!
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 2 msk smör
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
  1. Sås

    1. 1 st hackad gul lök
    2. 1 st hackad vitlöksklyfta
    3. 2 dl crème fraiche
    4. 1 dl sky
    5. 1/2 tsk timjan
    6. 100 g ädelost

Gör så här

    1. 1.

      Dela filéerna på längden så att de blir tunna. Stek dem i smör. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med lite vatten och ta till vara skyn.

    2. 2.

      Stek löken, häll över crème fraiche, sky och timjan. Koka upp. Lägg ner kycklingen att sjuda några min i såsen. Smula över osten.

    3. 3.

      Servera kycklingen med haricots verts med valnötter och en sallad av gurka och granatäppelkärnor.

Tips från kocken

Laktosfritt: Välj laktosfria mejerivaror. Byt ut ädelost mot laktosfri smaksatt färskost.
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?