Kycklingfilé & krämig risotto

Kycklingfilé & krämig risotto

Av: / Foto: Ulf Svensson
90 min
4 port
Smarrig kycklingfilé med svamp och krämig risotto.
Fler recept på:
Risotto, Chèvre, Basilika, Rödlök, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer (500 g)
    2. 2 msk smör
  1. Risotto

    1. 1 st liten gul lök
    2. 1 msk smör
    3. 3 dl arborioris
    4. 8 dl grönsaksbuljong
    5. färsk basilika
    6. 100 g chèvre
  2. Svampsås

    1. 200 g färska champinjoner
    2. 2 msk smör
    3. 2 msk vetemjöl
    4. 3 dl vatten
    5. 2 msk konc kalvfond
    6. 1 dl grädde eller crème fraiche
    7. 1 tsk kinesisk soja
  3. Picklad rödlök

    1. 1 st rödlök
    2. 1 msk ättiksprit 12%
    3. 2 msk strösocker
    4. 3 msk vatten
  4. Servering

    1. tomatsallad

Gör så här

    1. 1.

      Börja med löken: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg löken i lagen minst 30 min innan den ska ätas.

    2. 2.

      Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i smör i en kastrull. Tillsätt ris och 5 dl buljong. Låt koka på låg värme utan lock, rör då och då. När buljongen har kokat in efter ca 15 min, tillsätt 1 dl buljong åt gången, låt all vätska koka in mellan varje gång, och rör om under tiden. Finhacka och rör ner basilikan. Smula och tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Risotton ska vara krämig.

    3. 3.

      Dela kycklingfiléerna så de blir tunna. Stek dem i smör, salta och peppra.

    4. 4.

      Sås: Ansa och skär svampen i skivor. Stek den i smör. Pudra över mjöl och blanda. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt såsen sjuda några min. Smaka av med soja, peppar och ev lite salt.

Fler recept på:
Risotto, Chèvre, Basilika, Rödlök, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?