Kycklingfilé i vitlöksmarinad

Kycklingfilé i vitlöksmarinad

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 6 kycklingfiléer
    2. 0,5 dl soja
    3. 1 msk vinäger
    4. 1 knippe persilja (eller 0,5 paket fryst)
    5. 3 vitlöksklyftor (hackade)
    6. 1 pkt grädde
    7. 1 burk creme fraiche

Gör så här

    1. 1.

      1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.

    2. 2.

      2. Blanda vinäger, soja, persilja, vitlök och häll blandningen över köttet. Låt det marineras i minst 3-4 timmar, gärna över natten.

    3. 3.

      3. Blanda samman grädde och creme fraiche, häll över det marinerade köttet. (OBS! Marinaden ska vara kvar i formen)

    4. 4.

      4. Tillaga i ca 30-40 minuter i ugnen.

    5. 5.

      5. Servera med ris eller ugnsstekt potatis och en god sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?