Kycklingfilé i senapssås

Kycklingfilé i senapssås

Av: / Foto: Ulrika Pousette
25 min
6 portioner
Enkelt gör du kycklingfilé i krämig senapssås. Låt sedan gästerna själva ta för sig av tillbehören som sätter karaktär på rätten.
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 900 g kycklingfilé
    2. smör till stekning
    3. 2 tsk salt
    4. 1 tsk nymald svartpeppar
    5. 2 dl vatten
    6. 2 dl crème fraiche
    7. 2 msk dijonsenap
    8. 2 msk söt och stark senap, t ex Graveleijs
    9. ca 2 msk japansk soja
  1. Tillbehör

    1. kokt pressad potatis eller ris
    2. 5 st små saltgurkor, hackade
    3. 1 dl kapris
    4. dijonsenap
    5. haricots verts

Gör så här

    1. 1.

      Skiva kycklingfiléerna i cm tjocka skivor tvärsöver. Hetta upp smöret och bryn kycklingfilén på båda sidor i omgångar. Salta och peppra under tiden. Flytta sedan över bitarna till en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll det över kycklingen.

    2. 2.

      Tillsätt crème fraiche, senapssorterna och soja. Koka 5–8 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av om det behövs med mer soja eller senap.

    3. 3.

      Servera med tillbehören.

    4. 4.

      Koka potatis eller ris.

Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?