Kycklingfilé i portvin

Kycklingfilé i portvin

Av:
25 min
4
Egen Kycklingfiléer i krämig portvinssås 4 port Till magra kycklingfiléer passar det utmärkt med en riktigt krämig och fyllig sås med lustfylld smak av portvin - ett lätt sätt att skapa en festmåltid utan tidskrävande insatser i köket.
Annons

Ingredienser

  1. Ingridienser

    1. 1 Kg Kycklingfilé
    2. 2 Dl Vatten
    3. 10-25 Gram Smör
    4. 1 Msk Mjöl
    5. 1,5 Dl Portvin
    6. 2 Dl Mild grekisk yogurt
    7. 180 Gram Ris
    8. 1 Tsk Soya
    9. 1-3 Krm Cayanne
    10. 1-2 Tsk Paprikskrydda
    11. 3 Krm Pepparmix
    12. 1 St Vitlöksklyfta
    13. Svartpepoar
    14. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Tina kycklingfiléerna och dela i bitar. Koka upp buljongtärningen och vatten, lägg i kyckling och sjud under lock på svag värme ca 25 minuter.

    2. 2.

      Koka upp ris enligt anvisning.

    3. 3.

      Lägg smör i en kastrull och tillsätt (skakad utredd blandning med vetemjöl), portvin, grekisk yoghurt och soya. Värm allt under ständig omrörning på medelstark värme och låt såsen sedan sjuda ca 3 minuter.

    4. 4.

      Pressa vitlöken i såsen och späd med lite av buljongen från kycklingen. Mal peppar över, smaka av såsen och salta om det behövs. Blanda ner kyckling och ris i såsen.

    5. 5.

      Färdigt att servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?