Kycklingfilé i kantarell & cognacsås

Kycklingfilé i kantarell & cognacsås

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Kycklingfile
    2. smör att steka i
    3. Salt och peppar
    4. 4 dl Vispgrädde
    5. 1 burk creme fraiche gourme
    6. 0,5 msk tamarisoja
    7. 1 msk kalvfond
    8. 1,5 msk mjöl
    9. 4 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      ätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en stekpanna. Bryn filéerna runtom tills de fått en fin färg. Salta och peppra. Lägg över filéerna i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Blanda ihop mjölet med 4 msk vatten till en jämn smet. Häll alla övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. Tillsätt redningen och vispa ihop. Låt sjuda en liten stund. Häll sedan såsen över kycklingen och ställ in i ugnen ca 20-25 minuter. Servera med en sallad och ris eller klyftpotatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?