Kycklingfilé i basilikasås

Kycklingfilé i basilikasås

Av: / Foto: zeinaskitchen.se
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 2 st tomater
    3. 3 st vitlöksklyftor
    4. 3 dl crème fraiche
    5. 2 dl grädde
    6. 1 kruka basilika
    7. 1 dl parmesan
    8. 2 tsk paprikapulver
    9. salt
    10. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Krydda kycklingfilé med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 5 min på varje sida. Lägg undan filéerna.

    2. 2.

      Hacka vitlök och stek i samma stekpanna som du stekte kycklingen, stek vitlök på medelvärme utan att den bränns vid. Vänd i chili eller paprikapulver och stek lite till.

    3. 3.

      Tillsätt crème friache, grädde och blanda. Koka upp och sänk sedan värmen.

    4. 4.

      Lägg kycklingen i såsen, tomat som du har hackat i tärningar och grovhackad basilika.

    5. 5.

      Låt såsen puttra i ca 12 min, tills kycklingen är klar. Vänd i riven parmesan, smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra nån minut till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?