Kycklingfärsbiffar med äppelsås

Kycklingfärsbiffar med äppelsås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Smarriga och snabba kycklingfärsbiffar!
Fler recept på:
Biffar, Budgetmat, Potatis, Äpple, Broccoli
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kyckling- eller blandfärs
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm peppar
    4. 1 st ägg
    5. 1 msk potatismjöl
    6. 2 msk smör
  1. Sås

    1. 1 st finhackat äpple
    2. 2 dl grädde
    3. 2 dl vatten
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 2 msk kalvfond
    6. 1 msk soja
  2. Servering

    1. kokt ris
    2. broccoli
    3. mango chutney eller vinbärsgelé

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färsen med salt, peppar, ägg och potatismjöl. Forma 8 biffar. Stek dem i smör ca 3 min så att de blir genomstekta. Strö äppelbitarna till såsen i stekpannan så att de också blir lite stekta.

    2. 2.

      Blanda grädde, vatten, vetemjöl, fond och soja i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt biffarna i stekpannan.

    3. 3.

      Servera biffarna med kokt ris, broccoli och mango chutney.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red såsen med majsstärkelse. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och matgrädde. Kolla ingredienserna i fonden.
Fler recept på:
Biffar, Budgetmat, Potatis, Äpple, Broccoli
Är innehållet i detta recept olämpligt?