Kycklingfärs i salladsblad

Kycklingfärs i salladsblad

Av:
30 min
1 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 port glasnudlar
    2. 3 salladslökar
    3. 1/2 morot
    4. 1 chilifrukt
    5. 2 cm ingefära
    6. 1 vitlöksklyfta
    7. 10 blad thaibasilika/mynta
    8. 15 stora röstade jordnötter
    9. 1,5 msk olja
    10. 150 g kycklingfärs
    11. 1,5-2 msk fisksås
    12. 1 tsk socker
    13. 1 lime
    14. 5 blad isbergssallad

Gör så här

    1. 1.

      Koka glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj dem sedan snabbt i kallt vatten

    2. 2.

      Ansa och skiva salladslökarna. Skala och skiva moroten tunt. Skölj och skiva chilifrukten tunt. Vill du ha den mindre stark, skär bort den vita hinnan och ta bort kärnorna. Skala och hacka ingefära och vitlök smått. Strimla thaibasilikan/myntan och hacka jordnötterna grovt.

    3. 3.

      Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen tillsammans med salladslöken, moroten, chilifrukten, ingefäran och vitlöken. Stek till färsen är genomstekt

    4. 4.

      Smaka av med fisksåsen, sockret och pressad lime. Klipp glasnudlarna några gånger, blanda dem med kycklingen och grönsakerna. Skopa upp färsblandningen i salladsbladen, strö över thaibasilikan/myntan och jordnötterna

Är innehållet i detta recept olämpligt?