Kycklingburgare med sting

Kycklingburgare med sting

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
4 personer
Perfekta fredagsmiddag - kycklingburgare med sting!
Fler recept på:
Avokado, Vitlök, Burgare
Annons

Ingredienser

    1. 600 g minutfilé av kyckling
    2. saft av 3 limer
    3. 2+2 msk matoljasalt och peppar
  1. Paprikasås

    1. 1 gul lök
    2. 2 dl stark ajvar
    3. 2 msk majonnäs
  2. Avokadomos

    1. 2 avokador
    2. 2 vitlöksklyftor
  3. Servering

    1. hamburgerbröd
    2. färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Lägg kycklingköttet i en skål. Tillsätt limesaft, 2 msk olja, salt och peppar. Vänd runt varsamt.

    3. 3.

      Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Bryn kycklingfiléerna. Lägg över i en eldfast form och stek färdiga i ugnen, 5–6 minuter.

    4. 4.

      Paprikasås: Skala och finhacka löken, stek den mjuk i kycklingpannan. Tillsätt ajvar och fräs under omrörning i 1 minut. Ta pannan från spisen och låt fräset svalna. Vispa i majonnäsen.

    5. 5.

      Avokadomos: Skala, kärna ur och grovtärna avokadon. Pressa i vitlöken och mosa samman.

    6. 6.

      Dela bröden och bre paprikasås på underdelarna. Lägg en kycklingfilé på varje, klicka på avokadomoset och toppa med färsk koriander. Täck med bröd.

Tips från kocken

Hittar du inte minutfilé i kyldisken? Använd vanlig kycklingfilé och banka ut till ca 7 mm tjocklek.
Fler recept på:
Avokado, Vitlök, Burgare
Är innehållet i detta recept olämpligt?