Kycklingburgare med sötpotatispommes - 615 kcal

Kycklingburgare med sötpotatispommes - 615 kcal

Av:
45 min
2 portioner
från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017
Annons

Ingredienser

  1. Sötpotatispommes

    1. 1 st sötpotatis
    2. 1 tsk olivolja
    3. salt
    4. svartpeppar
    5. persilliade
  2. Kycklingburgare

    1. 250 gr kycklingfärs
    2. 1 st ägg
    3. 1 st riven vitlöksklyfta
    4. 1 tsk chilisås
    5. 1 stänk tabasco
    6. 1 krm cajunkrydda/grillkry
    7. 1 tsk olivolja till stekni
    8. salt
    9. svartpeppar
  3. Chilimajonnäs

    1. 2 st cornichos/saltgurka
    2. 1/2 dl créme fraiche
    3. 2 msk majonnäs
    4. 1/2 st riven vitlöksklyfta
    5. 1/2 msk chilisås
    6. salt
    7. peppar
  4. Tillbehör

    1. sallad
    2. morot
    3. selleristavar
    4. 1/2 st avokado
    5. 1/2 st granatäpple
    6. 1/2 st skivad rödlök
    7. 1 dl rostad majs

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Skiva sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt. Häll på olja och blanda runt med kryddor. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser till chilimajonnäsen och ställ kallt. Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser. Forma till två biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 minuter per sida.

    3. 3.

      Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid. Lägg på kycklingburgaren. Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatispommes.

Är innehållet i detta recept olämpligt?