Kycklingburgare med currydressing

Kycklingburgare med currydressing

Av: / Foto: Lisa Björner
40 min
8 små burgare
En riktigt festlig kycklingburgare med currydressing - perfekt för både stora och små!
Fler recept på:
Barnkalas, Rödlök, Tomater, Burgare, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor formfranska
    2. smör (till stekning)
    3. 400 g kycklingfärs
    4. 1 schalottenlök (eller 1/2 liten gul lök)
    5. 1/2 vitlöksklyfta
    6. salt och peppar
    7. 1 ägg
    8. 1 dl panko eller ströbröd (till stekning)
    9. några salladsblad
    10. 1–2 tomater
    11. några skivor gurka
    12. några skivor rödlök
  1. Currymajonnäs:

    1. 2 dl majonnäs + 1/2 msk curry

Gör så här

    1. 1.

      Blanda majonnäs och curry och ställ svalt. Skär bort kanterna på brödet och dela varje skiva i 4 bitar. Stek bitarna frasiga i smör och lägg dem på galler.

    2. 2.

      Lägg kycklingfärsen i en bunke. Riv lök, pressa i vitlök och blanda med övriga ingredienser. Fukta händerna med kallt vatten och forma små burgare, vänd i pankoströbröd. Stek i smör och olja på medeltemperatur på båda sidor i någon minut, tills burgarna fått fin färg. Kontrollera en burgare så att den inte är rå inuti.

    3. 3.

      Servera miniburgarna med sallad, tomat, gurka, lök och currydressing. Servera direkt.

Fler recept på:
Barnkalas, Rödlök, Tomater, Burgare, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?