Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

Av:
300 min
2 liter
Håller i 3-4 dagar i kylskåp. Den kan med fördel frysas in i mindre portioner.
Annons

Ingredienser

    1. skrov, vingar och ben från 2 kycklingar
    2. 10 stjälkar persilja
    3. 1 kvist timjan
    4. 1 lagerblad
    5. 5 korn svartpeppar
    6. 1 gul lök
    7. 1 klyfta vitlök
    8. 1 morot
    9. 0,5 rotselleri
    10. 1 purjolök
    11. 5-6 liter vatten

Gör så här

    1. 1.

      Lägg persilja, timjan, lagerblad och svartpepparkorn i en bit gasväv och knyt ihop till en kryddpåse.

    2. 2.

      Skala lök, vitlök, morot och rotselleri, ansa purjolöken och skär allt i mindre bitar.

    3. 3.

      Skölj kycklingsskroven och dela dem i mindre bitar. Lägg kycklingen i en stor kastrull och häll på vattnet. Koka upp och skumma noga.

    4. 4.

      Lägg i grönsakerna och kryddpåsen. Koka upp igen och skumma ännu en gång. Koka upp och låt sedan sjuda i 3-4 h. Skumma ytterligare en gång om det behövs.

    5. 5.

      Samla buljongen genom finmaskig trådsil, vänta tills allt har runnit igenom ordentligt. Kyl buljongen snabbt och avlägsna fettet som stiger till ytan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?