Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

Av:
240 min
Annons

Ingredienser

  1. Kycklingbuljong

    1. 2 st Hela kycklingar
    2. 1 st Palsternacka
    3. 1 st Gul lök
    4. ½ st Purjolök
    5. 1 & % st Morot

Gör så här

    1. 1.

      Stycka kycklingen och lägg ned i en kastrull, täck med vatten. Koka upp och skumma av.

    2. 2.

      Lägg ned grönsaker och låt koka 1 & ½ timme. Plocka ur kycklingen, ta bort köttet och lägg tillbaka ben och skrov. Låt koka åtminstone 1 timme till

    3. 3.

      Sila buljongen genom finmaskig sil. Reducera till önskad mäng. För fond att frysa ner, koka ner till endast 2-4 deciliter återstål, låt svalna och häll över i isformar

Är innehållet i detta recept olämpligt?