Kycklingbruschetta

Kycklingbruschetta

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
4 portioner
Lite udda men god brytning med curry, getost och mango chutney. Våga prova!
Fler recept på:
Aubergine, Chili
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 4 skivor baguette, snett skurna
    3. olivolja
    4. 1 st näve rucola
    5. 1 st liten aubergine
    6. salt
    7. 2 st kycklingfiléer
    8. nymald svartpeppar
    9. 1 tsk chilifakes, curry
    10. 4 msk mango chutney
    11. 75 g getost
    12. 2–3 msk flytande honung

Gör så här

    1. 1.

      Ringla lite olivolja över brödskivorna och rosta dem i en stekpanna. Lägg upp skivorna i en ugnsform. Fördela rucolan över bröden.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225°. Skiva auberginen, strö på lite salt och ställ den åt sidan.

    3. 3.

      Skiva kycklingfiléerna lite på snedden så att skivorna blir lite större. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och en knivsudd curry. Stek filéerna i olja på medelvärme, 2–3 minuter på varje sida.

    4. 4.

      Klappa auberginen torr med hushållspapper och stek skivorna gyllenbruna i olivolja. Lägg auberginen på rucolan, därefter kycklingen och sist lite mango chutney.

    5. 5.

      Skär getosten i skivor och fördela ovanpå. Toppa med lite mer mango chutney, chiliflakes och flytande honung. Gratinera tills getosten börjar mjukna, cirka 10 minuter. Servera genast!

Fler recept på:
Aubergine, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?