Kycklingbröst med waldorfsallad med tranbär

Kycklingbröst med waldorfsallad med tranbär

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 portioner
Den klassiska waldorfsalladen här med tranbär.
Fler recept på:
Potatis, Äpple, Citron, Nötter, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingbröstfiléer
    2. smör
    3. salt och peppar
    4. 50 g hasselnötter
    5. 2 st fasta päron
    6. 2 st röda äpplen
    7. 2-3 stjälkar stjälkselleri
    8. 50 g torkade tranbär
  1. Dressing

    1. 1/2 st vaniljstång
    2. 2 1/2 dl crème fraiche
    3. 2 msk citronsaft
    4. salt och peppar
  2. Servering

    1. rostat bröd eller klyftpotatis

Gör så här

    1. 1.

      Bryn 4 kycklingbröstfiléer i smör i en het stekpanna, salta och peppra. Sänk värmen och låt dem steka klart.

    2. 2.

      Dela 1/2 vaniljstång och skrapa ur fröna. Blanda med 2 1/2 dl crème fraiche och 2 msk citronsaft, smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Rosta 50 g hasselnötter i en torr stekpanna och gnugga av det bruna skalet.

    4. 4.

      Skala och tärna 2 fasta päron och 2 röda äpplen. Ansa 2–3 stjälkar stjälkselleri och skiva dem tunt. Blanda frukten och sellerin med nötterna och 50 g torkade tranbär i en stor skål.

    5. 5.

      Vänd ner crème fraiche-dressingen.

    6. 6.

      Skiva upp kycklingen och servera med salladen samt rostat bröd eller klyftpotatis.

Fler recept på:
Potatis, Äpple, Citron, Nötter, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?