Kycklingbröst med aubergine

Kycklingbröst med aubergine

Av: / Foto: Anders Schönnemann
30 min
2 personer
Smarrig rätt med kycklingbröst med aubergine.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Aubergine
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kycklingbröst, gärna med skinn och vinge
    2. olivolja
    3. salt
  1. Tomatsås

    1. 1 st gul lök, hackad
    2. 2 st vitlöksklyftor, hackade
    3. 1 burk krossade tomater, 400 g
    4. 2 msk plockad färsk timjan salt och peppar
    5. 1 nypa strösocker
  2. Servering

    1. 1 st aubergine skuren i 2 cm tjocka skivor
    2. riven parmesan
    3. 125 g buffelmozzarella
    4. 100 g blandad sallad
    5. balsamvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Stek kycklingbrösten i lite olja tills de är genomstekta och har fin färg. Salta.

    2. 2.

      Fräs lök och vitlök i olja utan att bryna. Tillsätt tomater och låt koka under omrörning i 5–10 min.

    3. 3.

      Vänd ner timjanen efter halva tiden. Smaka av med salt, peppar och en aning socker.

    4. 4.

      Stek aubergineskivorna gyllene i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Salta, peppra och toppa med riven parmesan.

    5. 5.

      Lägg upp aubergine och tomatsås tillsammans med mozzarella i bitar. Toppa med lite mer färsk timjan och servera tillsammans med kycklingbröstet och sallad dressad med olja och vinäger.

Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Aubergine
Är innehållet i detta recept olämpligt?