Kycklingbröst i serranoskinka med honungsmarinerade rotfrukter

Kycklingbröst i serranoskinka med honungsmarinerade rotfrukter

Av: / Foto: Columbus Leth
40 min
4 personer
När gästerna öppnar grönsakspaketen sprider sig en underbar doft av citrontimjan och honung!
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 8 skivor serranoskinka, ca 100 g
    2. 4 st benfria kycklingbröst
    3. 3 msk olja, t ex solrosolja
  1. Rotfruktspaket:

    1. 4 st små morötter
    2. 4 st små rödbetor
    3. 4 st små palsternackor
    4. 4 st persiljerötter
    5. Olja, t ex solrosolja
    6. 1 liten knippa färsk citrontimjan
    7. 4 msk akaciehonung
    8. 1–2 dl vittvin
    9. Havssalt och färskmalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Svep serranoskinkan om kycklingbrösten, fäst ev med tandpetare. Bryn dem runtom i olja i en varm stekpanna. Lägg i en ugnsfast form.

    2. 2.

      Rotfruktspaket: Skär grönsakerna i grova bitar. Fördela dem på 4 bitar bakplåtspapper om ca 30 x 30 cm. Droppa över olja och häll på vinet. Fördela honung och citrontimjan på grönsakerna, salta och peppra.

    3. 3.

      Bind ihop paketen med köttsnöre till små påsar, grädda i 200˚ i 25 minuter. När det är ca 8 minuter kvar sätter du även in kycklingbrösten och låter dem steka färdigt.

    4. 4.

      Servera kycklingen med lite steksky och rotfruktspaketen. Lägg gärna fram en sax så gästerna kan klippa upp paketen.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?