Kycklingbiffar & stekta grönsaker

Kycklingbiffar & stekta grönsaker

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 min
2 port
Nya möjligheter när man tillagar kycklingen på det här viset!
Fler recept på:
Biffar, Rödlök, Vitlök, Aubergine
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk ströbröd
    2. 2 msk mjölk
    3. 250 g kycklingfilé
    4. 1 st ägg
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 1/2 tsk paprikapulver
    7. 1/2 tsk salt
    8. 1 krm peppar
    9. 1 msk smör
    10. 1/2 st aubergine
    11. 2 st paprikor
    12. 1 st rödlök
    13. 1 msk olivolja
    14. salt, peppar
    15. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Blanda 2 msk ströbröd med 2 msk mjölk och låt svälla ett par min.

    2. 2.

      Skär 250 g kycklingfilé i små bitar. Lägg i matberedare med ströbrödet, 1 ägg, 1 finriven vitlöksklyfta, ½ tsk paprikapulver, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Mixa till en färs och forma biffar.

    3. 3.

      Stek i 1 msk smör ca 5 min på varje sida eller tills kycklingen är genomstekt. Stek ½ skivad aubergine, 2 urkärnade paprikor i bitar och 1 klyftad rödlök i 1 msk olivolja till fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg upp och garnera med persilja.

Fler recept på:
Biffar, Rödlök, Vitlök, Aubergine
Är innehållet i detta recept olämpligt?