Kycklingbiffar med bönsallad och basilikasås

Kycklingbiffar med bönsallad och basilikasås

Av:
2 port
Lättlagat till vardags
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1/2 st gul lök
    2. 200 g kycklingfärs
    3. 1 msk tomatpure
    4. 1 msk potatismjöl
    5. 1/2 dl vispgrädde
    6. 1 msk smör eller margarin
  2. Bönsallad

    1. 200 g kokta vita bönor
    2. 1/2 dl grillad paprika
    3. 5 st körsbärstomater
    4. 25 g ruccola
    5. 1 msk olivolja
    6. 2 tsk vitvinsvinäger
  3. Basilikasås

    1. 1 dl creme fraiche
    2. 1 dl basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka löken. Blanda lök, färs, tomatpure, salt , peppar, potatismjöl och grädde. Forma smeten till 4 fibbar och stek dem i en stekpanna med smör ca 4 min per sida.

    2. 2.

      Bönsallad: Skölj bönorna väl och blanda dem med strimlad paprika, delade tomater och ruccola. Ringla över olja och vinäger, krydda med salt och peppar.

    3. 3.

      Basilikasås: Blanda creme fraiche och hackad basilika. Smaka av med salt o peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?