Kyckling saltimbocca med marsalasås

Kyckling saltimbocca med marsalasås

Av: / Foto: Ulf Svensson
30 min
4 port
God och lättlagad kycklingrätt som vi serverar med tagliatelle.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklinginnerfiléer
    2. salt, peppar
    3. 1 kruka salvia
    4. 4 skivor parmaskinka
    5. 1/2 tsk salt
    6. 1 krm vitpeppar
    7. 1 msk olivolja
  1. Marsalasås

    1. 2 dl sky och vatten
    2. 2 dl marsalavin
    3. 2 msk konc kalvfond
    4. 1 msk potatismjöl
  2. Servering

    1. rucolasallad
    2. sugar snaps el sockerärter
    3. pasta

Gör så här

    1. 1.

      Dela kycklingfiléerna så de blir tunna. Stek dem ca 2 min per sida. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med vatten och tag till vara på skyn.

    2. 2.

      Lägg ett salviablad på varje kycklingfilé. Rulla en skinkskiva om och bryn hastigt.

    3. 3.

      Marsalasås: Blanda sky med vin och fond, låt det koka ihop några minuter utan lock. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner. Låt såsen koka upp, smaka av.

    4. 4.

      Servera köttet med såsen, pasta, rucolasallad och sugar snaps. Dekorera med salvia.

Är innehållet i detta recept olämpligt?