Kyckling & saffransris

Kyckling & saffransris

/ Foto: Hanneke Bonthuis
35 min
3 portioner
Läcker kycklingrätt med saffransris!
Fler recept på:
Budgetmat, Grytor
Annons

Ingredienser

  1. Saffransris

    1. 1 1/2 dl ris
    2. 2 1/2 dl vatten
    3. 1/2 dl vitt vin
    4. 1 krm saffran
    5. 1/2 st kycklingbuljongtärning
  2. Kyckling

    1. 1/2 st rödlök (klyftad)
    2. 1 st liten röd paprika
    3. 1/2 msk smör
    4. 50 g rökt sidlfläsk (tärnad)
    5. 250 g kycklinglårfilé (strimlad)
    6. salt
    7. peppar
    8. 5 st soltorkade tomater
    9. 1/2 dl persilja (grovhackad)

Gör så här

    1. 1.

      Koka 1½ dl ris med 2½ dl vatten, ½ dl vitt vin, 1 krm saffran och ½ kycklingbuljongtärning.

    2. 2.

      Fräs ½ klyftad rödlök och 1 liten röd paprika i bitar i ½ msk smör, ställ åt sidan.

    3. 3.

      Stek 50 g tärnat rökt sidfläsk (utan fett) och 250 g strimlad kycklinglårfilé.

    4. 4.

      Blanda ner lök och paprika och smaka av med salt och svartpeppar.

    5. 5.

      Vänd ner 5 strimlade marinerade soltorkade tomater och ½ dl grovhackad persilja.

Fler recept på:
Budgetmat, Grytor
Är innehållet i detta recept olämpligt?