Kyckling provencale med rödvinssky

Kyckling provencale med rödvinssky

Av:
50 min
Annons

Ingredienser

  1. potatisen

    1. 800 g potatis
    2. 2 tsk rapsolja
    3. salt
  2. kycklingen

    1. 600 g kycklingfilé
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm vitpeppar
    4. 2 tsk flytande margarin
    5. 100 g färskost
    6. 1 förp persilja
  3. rödvinssås

    1. 3 dl rött matlagningsvin
    2. 2 dl vatten
    3. 4 msk balsamvinäger
    4. 1 msk kycklingfond
    5. 3 msk flytande honung

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Skala och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla över olja. Låt stå i ugnen ca 30 minuter. Rör om någon gång under tiden

    3. 3.

      Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn i margarin och och efterstek i ugn i ca 20 minuter

    4. 4.

      Gör såsen: Koka ihop matlagningsvin, vatten, balsamvinäger, kycklingfond och honung till en sås. Låt småkoka ca 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden.

    5. 5.

      Blanda samman färskost och klipps persilja Ta ut kycklingen och klicka det på filéerna. Sätt in i ugnen ca 4-5 minuter.

    6. 6.

      Ta ut kyckling och potatis och servera med rödvinssås

Är innehållet i detta recept olämpligt?