Kyckling och sötpotatis i ugn

Kyckling och sötpotatis i ugn

Av:
45 min
3 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kryddig sötpotatis

    1. 2 st Stor sötpotatis
    2. 1 tsk Vitlökspulver
    3. 1 tsk Spiskummin
    4. 1/2 tsk Smoked paprika
    5. 1/2 tsk Cayennepeppar
    6. Matolja
    1. 2 st kycklingfiléer
    2. 2 nävar Haricot Verts
    3. Grillkrydda
    4. Chili bearnaise

Gör så här

    1. 1.

      Tärna eller stava sötpotatisen, lägg gärna i blöt 1 timme innan du ska tillaga dem, det gör dem lite knaprigare i ugnen sen. Tina haricot Verts om de är frysta! Sätt ungen på 200 grader, varmluft.

    2. 2.

      Lägg kyckling filéerna i en ugnsform (gärna direkt från frysta då de blir saftigare i ugnen sen). Krydda med grillkrydda, in i mitten av ugnen ca 20 min beroende på ugn.

    3. 3.

      Torka av potatisen så de är torra på ytan. Häll på olja så de är lätt täckta på alla sidor. Blanda ihop kryddorna och täck potatisen med den. Sprid ut på en ugnsplåt och in i ugnen tillsammans med kycklingen, flytta ner kycklingen så potatisen får plats över.

    4. 4.

      Koka upp vatten, salta riktigt. Blanchera haricot vertsen och salta sedan, gärna havssalt. Vill du lyxa till det så lägg på en klick smör.

    5. 5.

      Ta ut kycklingen och potatisen efter att kycklingen varit inne i 20-25 min. Salta sötpotatisen direkt när de kommer ut ur ugnen. Skär upp kycklingen och servera alltihopa med chilibearnaise.

Är innehållet i detta recept olämpligt?