Kyckling och rotfrukter med fetaost

Kyckling och rotfrukter med fetaost

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
4 personer
Fiberrika rotfrukter och Crema di balsamico, en sötare och mer trögflytande variant av balsamvinäger, gör rätten nyttig, smakrik och mättande. (Crema di balsamico står bland oljor/vinäger i butiken).
Fler recept på:
Potatis, Svamp, Citron, Tomater, Vitlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 500 g fast potatis
    3. 2 st morötter
    4. 2 st palsternackor eller persiljerötter
    5. 1 st röd paprika
    6. 1 st gul paprika
    7. 1 st röd lök
    8. 100 g skogschampinjoner
    9. 250 g cocktailtomater i blandade färger
    10. 900 g kycklingben
  1. Ört och kryddblandning

    1. 2 msk olivolja
    2. 2 msk finhackade valfria örter, ex timjan, rosmarin, eller persilja
    3. 1 st citron, rivet skal
    4. 2 st finhackade vitlöksklyftor
  2. Topping

    1. 100 g smulad fetaost
    2. crema di balsamico

Gör så här

    1. 1.

      Ansa och tvätta potatisen och dela i mindre bitar. Skala och dela morötter och palsternackor i mindre bitar. Lägg i smord stor ugnsform. Häll över lite olja och vänd om. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter.

    2. 2.

      Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Ansa och dela svampen. Putsa kycklingbenen.

    3. 3.

      Blanda samman olja, örter, citronskal och vitlök till örtblandningen. Vänd om.

    4. 4.

      Ta ut formen och lägg paprika, rödlök, svamp, kycklingben och tomater på rotfrukterna i formen. Häll på kryddblandningen. Ställ in formen i ugnen ytterligare ca 30 minuter.

    5. 5.

      Ta ut och kontrollera att kycklingen är genom stekt. Strö över fetaost och ringla över creme di balsamico.

Fler recept på:
Potatis, Svamp, Citron, Tomater, Vitlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?