Kyckling- och korvgryta

Kyckling- och korvgryta

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4 personer
Mustig kyckling- och korvgryta.
Fler recept på:
Grytor, Rödlök, Vitlök, Bönor
Annons

Ingredienser

    1. 3 st kycklingfiléer
    2. salt och peppar
    3. 2 st chorizokorvar eller annan kryddig korv
    4. 2 msk rapsolja till stekning
    5. 2 st rödlökar
    6. 3 st vitlöksklyftor
    7. 2 msk paprikapulver
    8. 3 dl hönsbuljong
    9. 2 tsk dijonsenap
    10. 1 dl grädde
    11. 800 g stora vita bönor (två burkar)
    12. olivolja till stekning
    13. ca 120 g färsk bladspenat
    14. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3x3x3 cm, och krydda med salt och peppar. Skär korven i skivor.

    2. 2.

      Hetta upp rapsoljan i en panna och bryn kycklingen och korven tills det får en fin stekyta.

    3. 3.

      Skala rödlöken och dela i klyftor. Lägg ner den i pannan och låt steka med i några minuter. Skiva vitlök och tillsätt samt pudra över paprikapulver.

    4. 4.

      Häll på buljongen och tillsätt senapen. Låt koka i ca 15 minuter. Häll på grädden och låt koka i ytterligare 5 minuter.

    5. 5.

      Skölj bönorna i kallt vatten. Hetta upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt spenaten och låt den mjukna något. Krydda med salt och peppar.

    6. 6.

      Vänd ner bönorna och spenaten i pannan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och servera grytan rykande varm.

Fler recept på:
Grytor, Rödlök, Vitlök, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?