Kyckling och kantarellgratäng

Kyckling och kantarellgratäng

Av:
60 min
4 Kyckling
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 2 St Kycklingfiléer
    2. 300 G Pasta penne
    3. 1 Msk Olivolja
    4. 3 Dl Kantareller
    5. 2 Msk Smör
    6. 2 Klyftor Vitlök
    7. 5 Dl Grädde
    8. 1 B Soltorkade tomater
    9. 1 Dl Basilika färsk hackad
    10. 100 G Riven mozzarella
    11. 50 G Riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200° Koka pastan enligt förpackningens anvisning, men korta koktiden ett par minuter.

    2. 2.

      Tärna kycklingen och stek lätt i en stekpanna. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek kantarellerna i smöret, finhacka vitlöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar.

    4. 4.

      Blanda pasta, kyckling, svamp, vitlök, tomater och basilika i en smord ugnsform.

    5. 5.

      Rör samman grädde och mozzarella och häll över. Strö över riven parmesan och gratinera ca 25 min.

    6. 6.

      Låt gratängen vila 5 min före servering. Dekorera med några kantareller och några basilikablad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?