Kyckling med vitlöks- o persiljesmör o rostad paprika

Kyckling med vitlöks- o persiljesmör o rostad paprika

Av:
55 min
4 pers
Glöm inte att rumstemperera smöret först så det blir mjukt.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 kg kycklinglår med skinn
    2. 1 kruka bladpersilja
    3. 25 g smör
    4. 2+2 st vitlöksklyftor
    5. 4 st paprikor, gärna i olika färger
    6. 2 st gula lökar
    7. 1/2 st citron
    8. 2 msk flytande honung
    9. 3 dl bulgur
    10. 50 g parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Hacka persiljan o blanda med smöret. Skala o pressa i 2 vitlöksklyftor. Fördela smöret under skinnet på kycklingen. Strö över 1 1/2 tsk salt o 2 krm peppar. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Halvera o kärna ur paprikorna. Skala o skär löken i smala klyftor. Blanda paprika, lök o 2 vitlöksklyftor med skal med 1 msk olja, 1 tsk salt o 1 krm peppar lägg på plåten. Pressa över citronsaft.

    3. 3.

      Tillaga kyckling o grönsaker mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Rör om grönsakerna efter halva tiden. Ringla honung över kyckling o grönsaker när ca 5 min återstår. Koka bugurn enl anv.

    4. 4.

      Riv parmesanosten. Rör ner osten i bulguren o servera till kycklingen o grönsaker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?